Byvandring i Kristiansund, med instruktør

Mye av klubbtreningen i landets klubber foregår ofte klubbens baner. Men en hyggelig byvandring på treningskvelden, sammen med en instruktør, har stor verdi som treningsøkt for hundefolk i Nordmøre.

Mange går turer med hund i byen, sammen med andre. Men få tenker over den enorme treningsverdien som ligger i en slik byvandring. Noen har tatt dette et steg videre, og har byvandring som en egen treningsøkt i klubben.

Nordmøre hundeklubb er en av klubbene som har byvandring fast på programmet. Mandager kl. 1830 møtes både klubbens medlemmer og andre interesserte hundeeiere for en verdifull treningsøkt i Kristiansund. Inger Blikeng Kvalvik i Nordmøre hundeklubb sier til Hundesportsavisen at dette er en enkel form for trening der vi går gjennom sentrum av Kristiansund. Den enkelte eier jobber med det sin hund har behov for, og i tillegg får hundene forstyrrelser i form av biler, mennesker, busser og andre ting som måtte dukke opp på turen.

Hunder og eiere lærer også at vi ikke alltid må snuse på hverandre for å være sosiale. Dette er også veldig sosialt for både to og firbente, sier Blikeng Kvalvik videre. Alle er velkomne enten om de er medlemmer av Nordmøre hundeklubb eller ikke. Klubben har, så godt det lar seg gjøre, med en instruktør på turene som kan gi gode tips og råd underveis.

Denne enkle treningsformen der miljøtrening er i sterk fokus, anbefales for alle både i og utenfor hundeklubber. Denne treningsformen har vi nå tatt et steg videre, og en lengre artikkel om dette emnet blir å lese i Magasinet Bruks- og sportshund som kommer med første utgivelse den 20. oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *