Blir Barn Hunt den nye folkesporten i Norge?

Foreløping er sporten som vokser med stormskritt over hele verden, lokalisert noen få steder i landet. Men med økenede interesse, er det ikke lenge før den har aktører og deltakere over hele landet.

Barn Hunt, som denne hundesporten heter kommer opprinnelig fra USA hvor den festet tak for et par år siden. Sporten brer seg nå utover hele verden med stormskritt. Barn hunt som er en mellomting mellom agility og nesearbeid er en langsport der du og hunden er et lang. Hunden er kaptein på laget. Hunden skal lokalisere og markere på en eller flere rotter som er gjemt blant høyballer. Dette går på tid. Det er hundefører sin oppgave å registrere hundens markering gjennom å lese dens signaler, og informere dommer om funnet.

Barn Hunt er ikke minst en publikumsvennlig sport for hele famlilien. Denne hundesporten passer for alle raser, også blandingshunder. Det kreves ingen løping fra din side, ei heller en spesiell opplæring av hunden. Vi gjør oppmerksom på at det i Norge ikke brukes levende rotter i denne sporten. Barn Hunt inngår ikke i NKK program, og er organisert i privat regi. Aktiviteten foregår foreløpig hovedsaklig i Bergen/vestlandet og i området i og rundt Oslo.

En fyldig artikkel om Barn Hunt blir å lese i Magasinet Bruks- og sportshund som kommer ut 20. oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *