Løs hund!

I dag er båndtvangen de fleste steder over for denne gang, men det betyr ikke at du er tvunget til å ha hunden løs når du er ute på tur.

Foto: Jan Rune Paulsen

Spesielt om du er usikker på om du har full kontroll over hunden når den er løs. Dette går klart frem i hundeloven. Selv om det ikke er til fare for nyfødte rådyr eller beitende sau, er det fremdeles omgivelser å ta hensyn til. Til tross for et antall hunder i Norge som nærmer seg en million, er det fremdeles flere mennesker i samfunnet som ikke har et positivt forhold til hund. De kan være redde eller begymret for et møte med fremmede hunder, selv om de bare står rett foran dem og logrer med halen.

At en hund går til angrep hører med til sjeldenheten, men allikevel skal du ha såpass kontroll over din hund at den ikke engang skal oppsøke andre mennesker. I følge loven er det ikke tillatt. I de fleste tilfeller er dette ikke noe problem, og mener du at du har god kontroll på din hund og at innkalling sitter, har du mange fine måneder foran deg med løs hund på tur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *