Garanterer for Finnmarksløpet i 2021

Denne vinteren ble Finnmarksløpet avblåst når det nærmet seg slutten, da Norges idrettsforbund forbød alle idrett i forbindelse med koronautbruddet. Men nå garanterer arrangøren vel blåst løp.

Dette skriver Finnmarksløpet på sin facebookside: «Det enkleste først. Finnmarksløpet skal arrangeres i 2021. Det gjør nå alt de kan for at det skal la seg gjennomføre et komplett løp som tar alle spann fra start til mål. Planen er ikke bare plan A, som er at løpet gjennomføres som vanlig. Men også både plan B og plan C ligger nå på tegnebordet.

Hva dette innebærer vet de ennå ikke helt selv. En gjeng kreative sjeler jobber nå på spreng for å sikre det tradisjonsrike løpet som de siste årene har hatt stor popularitet mye på grunn av god tv-dekning. Foreløpig er plan B og C, bare noen bokstaver som symboliserer at det alltid finnes en mulighet for å gjennomføre løpet, uansett hvordan koronasituasjonen ser ut til vinteren.

I tradisjonens tro åpner påmeldingen den 15. september, noe som vil si om en drøy måned fra skrivende stund. Hvilke endringer som skal til for å gjennomføre et slikt løpe vites ikke akkurat nå, men noe vi har hørt en god del ganger allerede er f.eks. antall personer samlet, en-meters regelen, munnbind m.m. Men Finnmarksløp blir det, korona eller ei!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *