Nå kan inntil 50 personer vÆre samlet på Ett Sted

Fra i morgen 7. mai kan arrangement og treninger ha inntil 50 personer samlet på ett sted

Artikkel publisert 30.04.2020, sist oppdatert 06.05.2020)

Forutsetningene for å avholde arrangementer med 5 – 50 personer er at disse må ha en ansvarlig arrangør, og arrangementet må foregå på offentlig sted.

Denne ansvarlige arrangøren har to oppgaver knyttet til smittebegrensning:

  1. Sørge for at deltakere overholder smittevernskravet om at deltakere som ikke tilhører samme husstand skal holde minst 1 meter avstand. Det må også sikres at andre smittevernsråd overholdes: Personer med luftveis-symptomer kan ikke delta. Det skal tilrettelegges for håndvask/antibac. Ved aktiviteter med utstyrsbehov skal deltakerne ha med eget utstyr/utstyret skal ikke håndteres av flere personer.
  2. Ha oversikt over deltakerne. Denne oppgaven knyttes til at det skal være mulig å enkelt gjøre en smittesporing i ettertid.

Dette betyr for de fleste at vanlige hundetreninger og kurs kan starte opp igjen, dersom ikke klubben vanligvis har flere enn 50 personer tilstede. Alternativt kan treninger fordeles over flere dager. Dersom pandemien går i riktig retning, er det mulig at det fra 15. juni åpnes for inntil 200 personer samlet på ett sted.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *