Sammen er vi sterke!

Hele verdenssamfunnet er nå inne i en krise og et scenario ingen kunne forutse. En alvorlig pandemi er et faktum. Men vi skal komme sterkt ut av det, sammen!

Her i Norge har alle blitt påvirket i form av nedstengning av skoler, bedrifter og hele kultur- og idrettslivet. Alle har fått merke krisen på nært holdt i større eller mindre grad. Hundekjørersporten merket det nok for første gang da Finnmarksløpets lengste distanse ble stoppet midt under løpet etter at NIF ga beskjed om at all idrett i regi av dem skulle opphøre med umiddelbar virkning. Det norske samfunnet har valgt å stå sammen, og vi har gjennom en relativt kort periode vist at godt samarbeid er hva som til for å lykkes.  

Krisen og smittefaren er langt fra over, og mange nordmenn vil fremdeles rammes av Covid-19. Vi må ha litt tålmodighet videre i 2020, så blir alt som før. Eller blir det det? Dette spørsmålet er det nå mange som nå undrer seg over. Hvilke forandringer kommer til å bli gjort? Og det gjelder på mange områder. Det er nå påske, en annerledes påske for de aller fleste. Kanskje mange bruker denne påsken til å tenke litt gjennom fremtiden. Sette seg mål. Hva skal jeg bruke livet mitt på når dette er over? Hvordan skal vår bedrift reise seg igjen? Påsken er en tid for ettertanke.

Vi i Hundesportsavisen og Magasinet Trekkhundsport har jobbet med fremtidsplanene over lang tid allerede. Vi ser nå at vesentlige justeringer av vårt virke må til når vi sakte, men sikkert kommer oss over den største krisen. For å overleve som mediebedrift både før, men spesielt etter denne pandemien, må idealismen være vesentlig større enn et ønske om stor profitt. Dette har alltid vært vår grunnpilar. Tidsskrifter uten store kapitalistiske krefter i ryggen må tenke på en annen måte. Dette har vi også sett tidligere da noen mediabedrifter har måtte legge inn årene fordi økonomisk gevinst ikke har vært etter deres ønsker. For oss innebærer dette noen sammenslåinger og endringer av våre publikasjonskanaler.

Hundekjørersporten og hundesport forøvrig er ikke en stor og mediemarkedsført idrett i Norge. Men med nærmere 750 000 hunder i landet, ser vi et enormt potensial for vekst i denne idretten. Vi ønsker å være en stor formidler av mye god hundesport, og er i ferd med å inngå flere samarbeidsavtaler med store aktører i denne bransjen. Det vil for oss innebære at vi etter denne krisen vil stå sammen for sporten. For deg som leser av våre nettaviser og abonnent på et av våre tidsskrifter, vil dette innebære at du vil få en større å bredere leseopplevelse og førstehåndsinformasjon fra flere steder.

Vi ønsker også å få deg til å føle at du er en av oss. Vi jobber fra grasrota og opp, og vi vil alltid fokusere i de nære og kjære sakene. Men samtidig vil vi heie på våre deltakere som stiller for Norge i internasjonal sammenheng. Vi graver dypt i sporten, men holder oss også på overflaten for å skape lett og munter lesing. Vi skriver historier fra fra tidligere tider, men gir deg også portretter om nålevende utøvere og deres liv med hunder. Vi lever av og for et liv med hunder. For oss er det selve livet. 

Vi jobber videre disse helligdagene, og kommer tilbake like over påske for å fortelle deg mer konkret om hva våre endringer og nye samarbeid vil innebære. Og med det ønsker vi deg og dine firbente venner en fortsatt, om en litt annerledes , riktig god påske. Sammen er vi sterke!

Jan Rune Paulsen, redaktør

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *