Norsk seier i Iditarod

Nok en gang ble det norsk seier i verdens lengste hundkjørerløp, Iditarod, da Thomas Wærner kom i mål i formiddag.

Med 10 hunder kom Thomas Wærner først mål under årets Iditarod, og det med hele fem timers forsprang. I skrivende stund er det bare normannen fra nord-Torpa som har krysset mållinjen i Alaska.

Vi hadde store forventninger, men det var ingen selvfølge at vi nok en gang skulle få en norsk seier i verdens lengste hundekjørerløp. Et løp der mange erfarne hundkjører kjører ut fra start med kun et mål i sikte, en seier. Men på slutten var det ingen som var i nærheten av å ta igjen Wærner.

Ingen ting er avgjort når det gjelder de neste plassene, men slik stillingen er nå er det Mitch Seavey som kan kapre en andreplass om ikke noe urforutsett skulle hende. På tredjeplass ligger Jessie Royer, og like bak henne kommer Brent Sass. Og ikke langt etter han kommer Joar Leifseth Ulsom, som nå ligger på en 6. plass.

Tom Frode Johansen ligger akkurat nå på en 20. plass av de 45 kjørerne som fremdeles er med i løpet etter at 12 spann har parkert sleden.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *