Kongen av Femundløpet vant igjen

Han klarte det igjen. Hurdølingen som sa at han ikke blir yngre med årene og valgte å trappe ned i 2016. Da gikk han fra 50 til 16 hunder, og satset på turkjøring.

Men er man først kongen av Femundløpet, er det rart med det. På startstreken i 2020 utgaven av løpet sto han nok en gang på startstreken, og han visste nok med seg selv at han kom til å kjøre for å vinne. Og med god rutine kjørte han inn til nok en seier, og det med en margin på hele 42 minutter foran Birgitte Næss som kjørte inn til en andre plass. Svensken Petter Karlsson kjørte inn til tredjeplass.

Dette viser nok en gang at hundekjøring er en erfaringsidrett. Her blir blir de bare bedre og bedre med årene, dersom man gjør ting riktig. Og det må ikke glemmes at hundekjøring på dette nivået på alle måter er et mesterskap i hundehold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *